چهارشنبه, 13 فروردين 1404

ِمركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان سمنان

  • ساعت : ۱۱:۳۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۲/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 27
  • کد خبر : ۲۲۶۰۱۹
بازدید رئیس مركز از ایستگاه تحقیقات علوم دامی و بیابان گرمسار

       به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، در روز شنبه 25 اسفند، رئیس مرکز به همراه معاون پژوهش و فناوری و رئیس بخش تحقیقات جنگل و مرتع بازدیدی از ایستگاه تحقیقات علوم دامی و بیابان گرمسار انجام دادند.

در این بازدید که با همراهی رئیس ایستگاه آقای عرب معصومی صورت گرفت از پروژه‌های در دست اجرا شامل: ارزيابي و توليد بذر گواهي شده بوته‌‌اي‌‌ها مرتعي (استان سمنان) با مسئولیت اجرایی فرزانه بهادری، ارزیابی و تولید بذر گواهی شده گونه های شورروی Aeluropus littoralis، Suaeda fruticosa، Halocnemum strabilaseum و Seidlitzia rosmarinus با مسئولیت اجرایی سمیه ناصری و احسان زندی اصفهان، بازدید به عمل آمد. جهت اصلاح مراتع نواحی مختلف رویشگاهی (ايران و توراني) و همچنین انجام برنامه‌های احیاء پوشش گیاهی مناطق در معرض بیابانزایی، به بذر سالم و مناسب گیاهان مرتعی مانند بوته‌ای‌ها و هالوفیت‌ها نیاز است. تاکنون برنامه مدون و مناسبی برای تولید بذر سالم و گواهی شده گونه های مرتعی اجرا نشده بود. در این طرحها، اکوتیپ‌های برتر (گونه‌های مرتعی بوته ای و هالوفیت‌ها) بر اساس شرایط محیطی و نیاز بخش‌های خصوصی و دولتی انتخاب می ‌شوند. در این بازدید رئیس مرکز از طرحهای مذکور بازدید کردند.

سپس از قلمستان صنوبر بازدید شد. یکی از هیبریدهای مناسب صنوبر به نام مفید، با مقاومت مناسب در برابر تنش های خشکی و شوری می تواند در زراعت چوب مورد استفاده قرار گیرد. باغ‌پسته، اراضی کشاورزی و نهالستان گز شاهی نیز بازدید شد.  

گز شاهی گونه‌ای متحمل به شوری و خشکی است که می تواند شرایط سخت اقلیمی و تنش های شوری و خشکی را به خوبی تاب آورد و افزون بر تولید چوب و کمک به ترسیب کربن در منظر سازی مناطق خشک و نیمه خشک نیز کمک کند.

در ایستگاه تحقیقات علوم دامی و بیابان گرمسار زمینه تولید انواع نهال و قلمه از گونه های درختی جنگلی مناطق خشک و نیمه خشک و بوته ای مرتعی مقاوم در برابر شوری و خشکی وجود دارد که از این فرصت برای تولید نهال استفاده می شود.

n;jv.jpg

photo17704791573.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰