به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، جلسه کارگروه بررسی مشکلات احداث باغات در اراضی شیبدار در تاریخ 21 آبان 1403، با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و دیگر مدیران مرتبط، در محل سالن جلسات شهید شاهی سازمان جهاد کشاورزی این استان برگزار شد.
در این جلسه بهادری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، پتانسیلهای ارزشمند گیاهان دارویی شناسایی شده در استان برای کشت در شرایط دیم و در اراضی شیبدار را برشمردند. جمعیتهای برتر گل محمدی شناسایی شده در مرکز برای تولید گل و غنچه و اسانس و گلاب و همچنین ارقام و گونههای هیبریدهای مناسب درختان سریع الرشد و چوبده مانند اکالیپتوس کامادولنسیس، هیبرید مفید و گز شاهی نیز از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی مرکز بود که برای توسعه در مناطق مستعد معرفی شد. بهادری در ادامه افزود این مرکز آمادگی دارد تا در ارزیابی سامانههای آبگیر طراحی شده در منطقه و معرفی کاراترین سامانهها برای کشتهای مختلف اقدام کند. مقرر شد نتایج اقدامات و تحقیقات انجام شده در خصوص کشت، فرآوری و نوع گونههای برتر مقاوم به اقلیم مناطق مختلف استان در خصوص گیاهان کمآببری مانند گلمحمدی، زیرهسبز، آویشن، آنغوزه و ... که توسط این مرکز انجام شده است به صورت کاربردی در اختیار بهرهبرداران قرار گیرد. همچنین در خصوص زراعت چوب نیز مقرر شد از ظرفیتهای مرکز تحقیقات استفاده شود.
در انتها قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با توجه به تابآوری و سازگاری بالای گیاهان دارویی توسعه کشت این گیاهان برای ایجاد درآمد پایدار برای کشاورزان را بسیار ضروری عنوان کرد. استفاده از ظرفیتهای واحدهای فناور مستقر در مرکز تحقیقات نیز مورد تاکید ایشان قرار گرفت. وی نیاز به تکمیل زنجیره ارزش گیاهان دارویی را حتی با ایجاد زنجیره های کوچک را ضروری دانست.
در پایان جلسه پس از قرائت مصوبات محوله به هر مدیریت زمان، ارائه گزارش پیگیری ها و روند اجرا، تعیین و اعلام شد.