Wednesday, January 15, 2025
  • time : 10:51
  • Date : Wed Sep 18, 2024
  • item visited : 39
  • news code : 215909
ارتقای بهره‌وری و افزایش ضریب نفوذ دانش با طرح جهاد میدانی در زراعت پنبه؛
اجرای كارگاه آموزشی "عملیات داشت، تغذیه و نحوه مبارزه با بیماری‌ها و آفات در زراعت پنبه" در راستای طرح جهاد میدانی محققان

      به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، در راستای مردمی‌سازی ترویج، انتقال‌یافته‌های تحقیقاتی، افزایش ضریب نفوذ دانش و توانمندسازی زارعین برای ایجاد جهش تولید در کشاورزی و ارتقای بازده اقتصادی تولید پنبه در استان سمنان، یکشنبه ۱۲ شهریورماه برنامه طرح جهاد میدانی برای تعدادی از پنبه‌کاران و کارشناسان شهرستان گرمسار و آرادان برگزار شد.

علی جورابلو مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرمسار در حاشیه این کارگاه اظهار داشت: طرح مقایسه ارقام شش گونه پنبه در سطح دو هکتار، به‌منظور شناسایی رقم سازگار با منطقه در حال اجرا است. وی گفت: سایت‌های الگویی در راستای آگاهی‌بخشی به کشاورزان برای استفاده از بذرهای اصلاح شده، تغذیه بهینه، پیش‌آگاهی و مبارزه با آفات و بیماری‌های محصول پنبه هرساله در شهرستان گرمسار ایجاد می‌شود. در ادامه مدیر جهاد کشاورزی گرمسار افزود: در شهرستان گرمسار بیش از ۷۰۰ هکتار پنبه کشت شده است که پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۰۰۰۰ تن محصول از این مزارع برداشت شود.

سپس عرب معصومی، محقق معین مرکز گفت: با عنایت به سطح قابل‌کاشت پنبه در این دو شهرستان و ضرورت کیفی‌سازی تولیدات، انتخاب ارقام با طول الیاف بلند و ارقام سازگار با توجه به تغییرات اقلیمی از جمله اهداف برگزاری این کارگاه است.

در ادامه علی نادری، محقق پنبه و گیاهان لیفی از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران اظهار داشت: سایت‌های الگویی پنبه در مناطق پنبه‌خیز کشور ایجاد شده و در حال حاضر شاهد برگزاری روز مزرعه پنبه در شهرستان‌های مختلف و بازدید کشاورزان از این پروژه‌ها هستیم تا بتوانیم سطح نفوذ دانش فنی کشاورزان را بالا ببریم. نتایج حاصل از ارزیابی طرح مقایسه ارقام و سایر طرح‌های مشابه در شرایط کشاورز فرصت مغتنمی برای انتخاب ارقام پر پتانسیل و سازگار با منطقه خواهد بود که قطعاً با توجه به هزینه تولید، ره‌آورد اقتصادی مطلوبی خواهد داشت.

وی در این برنامه، مطالبی در رابطه با اصول کاشت، آشنایی با ارقام داخلی پنبه، اهمیت کاشت پنبه، سازگاری آن با شرایط کم‌آبی و اصول مدیریت آفات در مرحله داشت ارائه کرد.

 نادری، مدیریت تغذیه و عدم استفاده بیش از حد از کودهای ازته را ضروری عنوان کرد و به ارقام معرفی شده مؤسسه تحقیقات پنبه کشور اشاره و خصوصیات رشدی آن‌ها را به زارعین تشریح کرد.

 لازم به ذکر است طرح جهاد میدانی محققان با هماهنگی ترویج مدیریت جهاد کشاورزی گرمسار و آرادان و همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان اجرا می‌شود.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک کنید

photo13582054061.jpg

photo13581933537.jpg

photo13581933775.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0