به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، در آستانه هفته آموزش، معاونت آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان گزارشی از عملکرد خود در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد؛ گزارشی که نشان از نقش محوری آموزشهای مهارتی، مجازی و رسمی در توانمندسازی بهرهبرداران و تربیت نیروی انسانی متخصص در بخش کشاورزی استان دارد.
آموزش در بستر شاک
ارغانی، معاون آموزش مرکز، با اشاره به برنامهریزیهای منسجم این معاونت در سال گذشته اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، مرکز با برگزاری ۲۲۷ دوره آموزشی در بستر سامانه شاک (آموزش کشاورزی کشور) موفق به کسب رتبه دهم کشوری از نظر تعداد دوره و رتبه پانزدهم از نظر تعداد شرکتکننده با پوشش ۳۱۸۸ نفر شد.
آموزشهای مهارتی
وی با اشاره به گسترش آموزشهای مهارتی در استان افزود: در سال گذشته، ۲۹۷ نفر در قالب آموزشهای مهارتی ویژه بزرگسالان تحت آموزش قرار گرفتند که مجموعاً ۶۴۶۶ نفرروز آموزش در زمینههایی مانند تولید نهال و جنگلکاری، تعمیر ماشینهای ثابت کشاورزی و مکانیک تراکتور ارائه شد. در پایان این دورهها، ۳۳۷ گواهینامه مهارتی استاندارد صادر گردید.
آموزش بهرهبرداران
در راستای تحقق عدالت آموزشی، معاونت آموزش مرکز، دورههایی ویژه گروههای خاص از جمله نیروهای وظیفه (۲۰۴ نفر)، زندانیان (۴۹۱ نفر)، مددجویان کمیته امداد (۳۵ نفر) و بهرهبرداران عمومی (۱۰۸۳ نفر) برگزار کرد. در مجموع، آموزش این گروهها به بیش از ۵۵۳۰ نفرروز رسید.
تربیت کشاورز آینده:
وجود ۴ رشته کشاورزی شاخه کاردانش با تعداد ۱۱۶ نفر دانشآموز در رشتههای گیاهان دارویی، فراوری گیاهان دارویی، کشت بافت گیاهان زراعی و باغی و تولید و طراحی تراریوم در قالب هنرستان برون سپار در مرکز استان و فعالیت دو هنرستان فنی و حرفهای زیر نظر مرکز نیز در مسیر تربیت نیروی انسانی ماهر عملکرد قابلتوجهی داشتند: هنرستان فنی جهاد کشاورزی دامغان با ۸۸ هنرجو در رشتههای فنی و حرفهای امور دامی و امور باغی هنرستان فنی شهید قاسم سلیمانی آرادان با ۲۱ هنرجو در رشتههای تولید نهال، جنگلکاری و امور باغی فعالیت میکنند.
این هنرستانها با اجرای پروژههای «آموزش همراه با تولید» از جمله پرورش زنبورعسل، تولید گلهای زینتی، تولید نهال انجیر با قلمه چوب سخت و پرورش قارچ دکمهای بستر مناسبی برای پیوند آموزش نظری با مهارت عملی فراهم کردهاند.
ارغانی با ترسیم افق پیشرو فعالیتهای آموزشی مرکز گفت: معاونت آموزش با تمرکز بر توسعه آموزشهای هوشمند، تلفیق فناوریهای نوین با مهارتآموزی، و گسترش تعامل با مراکز نوآوری، در پی ارتقای اثربخشی آموزش در میدان عمل است. راهاندازی دورههای تخصصی با رویکرد اشتغال محور، تقویت زیرساخت آموزشهای دیجیتال و افزایش پروژههای آموزش همراه با تولید از اولویتهای راهبردی سال آینده خواهد بود.
در پایان، وی ضمن تبریک هفته آموزش و قدردانی از تلاش مجموعه آموزش مرکز و هنرستانهای وابسته، تأکید کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان با تکیه بر آموزشهای فناور محور و مهارتی، در مسیر ارتقای کیفیت منابع انسانی کشاورزی استان گام برداشته و برنامهریزی برای ارتقای کیفی و گسترش ارتباط آموزش با تولید و بازار را بهعنوان مأموریتی مستمر دنبال میکند.





